APIA Botoşani a început plăţile către motorina subvenţionată

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) – C.J. Botosani anunta ca au fost aprobate cantitatile de motorina aferente trimestrului  I al  anului 2011, ce beneficiaza de ajutor de stat acordat sub forma de rambursare.

Astfel, 138 de fermieri din sectorul vegetal,  judetul Botosani, vor beneficia de o rambursare a accizei in valoare de 885.279,84 lei, corespunzator  cantitatii de 741.607 litri de  motorina achizitionata de fermieri in trimestrul I. In acelasi timp, pentru aceeasi perioada, 12 fermieri din sectorul zootehnic vor beneficia de un ajutor de stat in valoare de 34.614,99 lei, corespunzator cantitatii de 29.096 litri motorina achizitionata. Plata catre beneficiari se va face in cursul acestei saptamani, in conturile  deschise la Trezoreriile Statului din judetul Botosani. Cuantumul ajutorului de stat acordat sub forma de rambursare este de 1200 lei / litru motorina.

Anuntam pe toti fermierii din judetul nostru,  pentru care a fost emis acordul prealabil pentru motorina cu acciza redusa pentru anul 2011, ca  in perioada 1 iulie -31 iulie 2011, pot depune cererile de rambursare a accizei pentru motorina achizitionata in  trimestrul II a.c. Cererea trimestrială prin care se solicita rambursarea va fi însoţită de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate în trimestrul respectiv, precum şi documentele prevăzute de Ordinul 126/2010 cu modificările şi completările ulterioare (Extras de cont trezorerie și Anexa nr. 7). Alături de situaţia centralizatoare, cererea trimestrială trebuie să fie însoţită de copii ale facturilor de cumpărare a motorinei, cu precizarea că,  facturile de achiziţionare a motorinei să fie emise în perioada 1 aprilie – 30 iunie 2011”, a declarat Ioan Serediuc, purtatorul de cuvint al APIA Botosani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *