FOTO Una dintre cele mai longevive bunicuțe din Botoșani a împlinit 100 de ani. A trecut prin război, foamete, dar nu și-a pierdut niciodată credința și speranța

O bunicuță se numără printre cele mai longevive din județul Botoșani. Este vorba despre Maria Clapsan, din satul Iurești, comuna Todireni,  care a împlinit, luni, vârsta de 100 ani. Bătrânica a muncit toată viața în gospodărie și în agricultură. A trecut prin toate greutățile vieții: război, foamete și comunism. În prezent, ea este un exemplu pentru comunitate, un model de longevitate și optimism pentru cei tineri.

Străbunica Maria Clapsan este cea mai longevivă femeie din satul Iurești, alături de Silvia Huian, din satul Todireni, care a ajuns la vârsta de 100 ani și 4 luni, ea fiind cea mai longevivă femeie din comuna Todireni.

Este o mare bucurie și o onoare pentru mine să particip la un astfel de eveniment care marchează o sută de ani de viață, împliniți de consăteanca noastră, doamna Maria Clapsan, căreia i-am oferit o plachetă aniversară, un buchet cu flori, un tort dar și o suma de bani conform Hotărârii Consiliului Local Todireni”, a mărturisit primarul comunei Todireni, prof. Petru Toma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *