Nou la Medoptic Botosani: Consult oftalmologic decontat de CAS

Botoșani, România – Acum ai acces la servicii oftalmologice gratuite de înaltă calitate, și asta doar prin intermediul biletului de trimitere de la medicul de familie. Clinica Medoptic face acest lucru posibil prin contractul semnat cu Casa de Sănătate Botoșani. În acest context, dorim să evidențiem importanța unui consult oftalmologic periodic și beneficiile semnificative pe care le aduce atât pentru adulți, cât și pentru cei mici.

Vederea reprezintă unul dintre cele mai prețioase simțuri ale omului, iar pentru a o menține în cea mai bună formă, este esențial să acordăm atenție sănătății oculare.  Dr. Emanuela Murariu, medic specialist oftalmologie de la Medoptic Botoșani aduce în prim-plan beneficiile unui consult oftalmologic periodic.

Cu o abordare atentă și dedicată sănătății oculare, doamna doctor Emanuela Murariu subliniază importanța unui consult oftalmologic realizat periodic, evidențiind cum acesta poate reprezenta diferența dintre prevenirea sau agravarea problemelor de vedere. „Mulți pacienți aleg să amâne vizita la medicul oftalmolog din diverse motive, dar această amânare poate avea consecințe serioase asupra sănătății vizuale. Oricât de banală ar părea o problemă oculară, este esențial să o aducem la cunoștința specialistului pentru o evaluare corectă„, afirmă doamna doctor Emanuela Murariu.

Un consult oftalmologic poate depista afecțiuni oculare ascunse, cum ar fi glaucomul sau retinopatia care pot progresa fără simptome evidente. În plus, detectarea timpurie a unor afecțiuni precum cataracta, degenerescența maculară sau keratoconusul, poate permite inițierea unui tratament corespunzător într-un stadiu incipient, sporind astfel șansele de recuperare și evitarea complicațiilor grave.

Îmi doresc să transmit tuturor pacienților că vederea este un dar prețios pe care trebuie să-l protejăm și să-l îngrijim cu atenție. O simplă vizită la medicul oftalmolog poate preveni evoluția unor afecțiuni oculare și poate asigura menținerea unei vederi sănătoase pe termen lung„, adaugă medicul Emanuela Murariu.

Un alt beneficiu al consultului oftalmologic este evaluarea acuității vizuale. Consultul oftalmologic cuprinde evaluarea acuității vizuale, care ne permite să știm dacă avem sau nu nevoie de ochelari. O vedere sănătoasă este esențială pentru a realiza sarcinile zilnice cu ușurință.

Prin intermediul examenelor oftalmologice se pot urmări schimbările nou apărute de la o vizită la alta. Aceasta monitorizare oferă medicului posibilitatea de a identifica eventualele probleme în dezvoltare și de a interveni prompt pentru a menține sănătatea oculară. Indiferent de vârstă, atât adulții, cât și copiii ar trebui să efectueze un control oftalmologic preventiv cel puțin o dată pe an.

La Medoptic Botoșani, ne dorim să asigurăm sănătatea vizuală întregii familii. De la cei mai mici membri până la seniori, echipa noastră oferă consultații oftalmologice personalizate, adaptate nevoilor fiecaruia. În plus, contractul cu Casa de Sănătate Botoșani asigură accesul facil la consultații oftalmologice gratuite pentru cei care vin cu bilet de trimitere de la medicul de familie. De asemenea, pacienții pot beneficia de maxim două servicii decontate de CAS: de la biomicroscopia, gonioscopia, oftalmoscopia, biometria, explorarea campului vizual (perimetrie computerizata), determinarea refractiei (skiascopie, refractometrie, autorefractometrie,astigmometrie), până la tonometria, pahimetria corneana, explorarea fuctiei binoculare (test worth, maddox, sinoptofor), examen pentru diplopie, și tomografia in coerenta optica (OCT).

În concluzie, consultul oftalmologic realizat periodic și încrederea în mâinile unui specialist, precum doamna doctor Emanuela Murariu, reprezintă primul pas în menținerea sănătății vizuale.

Pentru o vedere sănătoasă vizitați Medoptic Botoșani și asigurați-vă că ochii dumneavoastră sunt în cea mai bună formă.

📞Telefon: 0330.806.105

Medoptic Botosani: Str Unirii, Nr 8,

👁️Clinicile Medoptic- Medici dedicați vederii tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *