Contestaţia angajaţilor Spitalului de Pneumoftoziologie privind comasarea unităţii cu Spitalul Judeţean, nejustificată

Spitalul TBC Botosani
Spitalul de Pneumoftiziologie Botosani

Primarul Cătălin Flutur consideră nejustific demersul salariaţilor Spitalului de Pneumoftiziologie de a se împotrivi comasării cu Spitalul Judeţean. Angajaţii TBC au trimis Consiliului Judeţean un memoriu în care îşi exprimă dezacordul faţă de intenţia de comasare a unităţii cu Spitalul Judeţean. Aceştia au motivat în documentul trimis că această comasare ar fi în defavoarea lor şi că ar pierde o finanţare europeană pintr-un proiect privind informatizarea instituţiei. În replică, primarul spune că spitalul, ca finanţare, ar câştiga bani şi că astfel de contestaţii reprezintă „un sport naţional”.

Asta este o glumă. Şi, dacă s-ar pierde proiectul de informatizare, cu ce ar fi afectaţi salariaţii spitalului? Ei au avut un management bun de când a preluat Primăria spitalul şi nu am avut probleme, nu sunt cu pierderi s-a gestionat foarte bine bugetul de venituri şi cheltuieli. Singura gândire este, aşa cum scria şi în hotărârea de Consiliu Local, să le oferim posibilitatea să meargă eventual pe o finanţare de grad trei, iar dacă rămân spital independent în subordinea CL, nu poate să obţină mai mult decât o finanţare de grad V. Li se oferă posibilitatea de a fi finanţat şi nu subfinanţat„, a precizat Flutur.

Primarul municipiului Botoşani mai spune că acel proiect privind informatizarea instituţiei este aproape implementat şi că în momentul de faţă lucrările sunt în derulare.

Consilierii locali şi-au dat acordul luna trecută asupra trecerii Spitalului TBC în subordinea Spitalului Judeţean. În momentul de faţă, această unitate spitalicească se află încă în subordinea CL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *