Mihai Ţâbuleac, preşedintele CJ: Lucrările care privesc modernizări de drumuri judeţene vor continua, chiar dacă Comisia Europeană a sistat plăţile pe două luni

Mihai Tibuleac, presedintele CJ
Mihai Tibuleac, presedintele CJ

Trei proiecte cu finanţarea europeană, aflate în derulare sau care urmează să se deruleze la nivelul judeţului, au fost sistate. Şi asta urmare a deciziei Comisiei Europene de a sista plăţile în lunile iulie şi august pe proiectele de pe Axa 2, din cadrul Programului Operational Regional-Imbunatatirea infrastructurii regionale si locale de transport. Proiectele de la nivelul judeţului Botoşani vizează modernizări de drumuri judeţene. Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean, a declarat că lucrările sunt în grafic şi că acestea vor continua, chiar dacă au fost sistate plăţile.

Nu pot să spun dacă avem proiecte afectate sau nu. Pot să spun că avem patru proiecte finanţate în cadrul Programului Operational Regional, Axa 2, reprezentând modernizări de drumuri judeţene. Sunt proiecte aflate în diferite stadii de implementare şi anume, proiectul de la Mihălăşeni s-a finalizat şi s-a semnat procesul verbal de recepţie la finalul lucrărilor. Proiectul de la Mihăileni, în jurul datei de 5 iulie se va efectua şi acolo recepţia la terminarea lucrărilor. Anul acesta a început proiectul de la Suharău şi chiar ieri (nr. marţi) am avut vizita în teren premergătoare semnării contractului de finanţare pentru drumul de la Coşula. Nu pot să apreciez în ce măsură ne va afecta sau nu această sistare, pentru că această chestiune nu poate fi judecată strict la nivelul unui judeţ. Este o problemă la nivel naţional”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac.

Acesta spune că, dacă perioada de sistare este de două luni nu vor fi înregistrate greutăţi, iar acestea nu vor fi de natură să întârzie execuţia investiţiilor respective.

One thought on “Mihai Ţâbuleac, preşedintele CJ: Lucrările care privesc modernizări de drumuri judeţene vor continua, chiar dacă Comisia Europeană a sistat plăţile pe două luni

  1. Luati l bai pe acest limbut de aici..din judetul nostru..el si ROMAN ar trebui sa se duca in Africa…..poate se fura mai usor….acolo…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *