Zeci de tineri din judeţele Moldovei au participat la acţiunea ecoturistică Eminescu

În organizarea Cercului Ecoturistic “Car-Pates” în  perioada 14 – 20 iunie s-a desfăşurat la Botoşani a XIX a ediţie a Acţiuni ecoturistice Eminescu. Ca în fiecare an la derularea proiectului au participat 40 elevi şi tineri din oraşele Piatra Neamţ, Iaşi, Suceava, Fălticeni şi o parte a tinerilor, membrii cercului din Botoşani.

Scopul acţiunii a fost creşterea gradului de implicare a tinerilor în proiecte de voluntariat ce îmbină mai multe componente ale educaţiei nonformale : (educaţie ecologică, civică, culturală, sportivă, turistică).                                       

În cadrul proiectului în ziua de 15 iunie, participanţii au vizitat obiectivele turistice din zona turistică Eminescu şi au participat la unele manifestări culturale dedicate poetului. În zilele următoare au desfăşurat acţiuni de igienizare a zonei, refacerea marcajelor turistice, dar şi două concursuri: Cupa „Luceafărul” ediţia a XXIV a la orientare şi „Poteci Ipoteştene” ediţia a XVII a la turism.    

Proiectul a fost finanţat de Autoritatea Naţională pentru Tineret prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *