Celebritatea nu e ușoară pentru nimeni, cu atât mai puțin pentru un tânăr afacerist, pasionat de tehnologie, care la 24 de ani învârte banii cu lopata. Vizibilitatea dobândită în aparițiile sale TV i-au adus însă și fața nedorită a monedei: tânărul se confruntă cu anxietate socială și nu mai poate ieși singur din casă, scrie spectacola.ro.
Invitat în podcastul lui Jorje, botoșăneanul Sebastian Dobrincu a povestit cum a ajuns să intre în lumea tehnologiei, dar și cum a ajuns, din cauza expunerii mediatice, să se confrunte cu anxietate socială.
„Cred că a fost prima carte pe care am citit-o cap coadă, aia de programare. Mi-a stârnit curiozitatea, a stârnit ceva în mine. Nici nu știam ce e aia job. Eu voiam să învăț cum să programez. Am început să caut oameni care aveau nevoie de abilitățile astea pe care mi le dezvolt eu. Câte lucruri am făcut pe gratis… Pot să înțeleg cititul ca relaxare. Am multe momente de anxietate maximă și nu mi le explic. Am căpătat o anxietate dubioasă în ultimul an, nu pot să ies singur pe stradă. Dacă nu am un prieten, fie iubita mea, fie cineva cu mine, am o anxietate. Nu am reușit să controlez starea asta. Secretul este să nu-ți pese”, a spus Sebastian Dobrincu, la podcastul lui Jorge.
Sebastian Dobrincu, unul dintre cei mai tineri milionari din România, care are în portofoliu clienți precum Selena Gomez, Tumblr, Hulu, Universal Music sau Shake Shack, a dus lupte grele cu depresia. A intrat în lumea software-ului în 2009, la doar 11 ani, iar la 17 ani s-a mutat în Statele Unite ale Americii. A renunțat la cursurile Universității Standford după ce a ajuns în Silicon Valley, locul în care și-a stabilit primul sediu al companiei. A fost numit ”Cel mai tânăr milionar din Silicon Valley” și unul dintre tinerii de succes sub 30 de ani din topul Forbes. După prima afacere de succes, Sebastian Dobrincu s-a extins în piața de marketing digital, investind în produse și servicii complementare – cu misiunea de a ajuta brandurile să-și mărească influența în social media.
Sebastian Dobrincu și-a deschis sufletul și a vorbit și despre drama care l-a marcat profund. Moartea bunicii sale l-a devastat pe tânăr, mai ales că, din lipsa resurselor medicale din România, cancerul a ieșit învingător.
”Nu sunt fanul poveștilor lacrimogene, așa că vizavi de motivația mea pot spune doar că bunica mea a murit de cancer la Spitalul Fundeni, din lipsa resurselor medicale ale spitalului. Aveam 14 ani și, fix înainte de a muri, îi promisesem că voi munci și voi avea bani să o duc la un spital din afara țării, unde să poată fi tratată. Am reușit într-un final să îmi permit financiar, însă prea târziu pentru a o salva. Moartea bunicii mele mă motivează să ajut cum pot la salvarea acestor oameni lipsiți de ajutor.”, a povestit tânărul, pentru VIVA.