O botoșăneancă de 40 de ani reușește, prin multă creativitate, să promoveze produsele românești, inclusiv pe cele din nordul Moldovei, tocmai în Japonia. Împreună cu sora ei se ocupă de un magazin cu vinuri românești și totodată prin intermediul artei contribuie la promovarea țării noastre, scrie Adevarul.
Cristina Prisacariu s-a născut în decembrie 1982, în municipiul Botoșani. Aici și-a petrecut copilăria și adolescența. Acum 15 ani însă a decis să facă o schimbare totală în viață și a plecat pentru a se vedea Japonia.
Inițial s-a dus în vizită la sora ei, după care, fascinantă de Țara Soarelui Răsare, a decis să rămână. De peste un deceniu jumătate, Cristina promovează atât produsele românești, într-o manieră artistică, dar și elementele de artă populară românească integrate într-o formă de expresie aparte, modernă.
Stabilită în orașul nipon Toyohashi, Cristina împreună cu sora sa Valentina au început să se ocupe de un magazin cu produse românești, parte a unui proiect al companiei Euro Asia Trading Corporation condus de Daniel Bereș, stabilit tot în Japonia. Magazinul desface în cea mai mare parte vinuri românești, inclusiv din Moldova. Cristina Prisacariu obișnuiește să dea o notă aparte sticlelelor de vin comercializate folosindu-și talentul artistic.
„Acest magazin este modul nostru concret de a aduce ceva românesc în Japonia. Ca orice artist care se respectă iubesc foarte mult vinul și modurile de expresie ale vinului. În magazinul nostru se găsește în special vin românesc pe care încercăm să îl prezentăm într-o manieră artistică. Acesta este motivul pentru care magazinul se numește Arte Sorores. „Arte” semnifică artă în limba latină iar „Sorores” suntem noi, eu și sora mea, Valentina. Sunt niște colaborări frumoase cu producători din România în sensul că arta din sticlă o produc ei iar arta de pe sticlă o produc eu prin desenele mele care apar pe etichete”, spune Cristina Prisacariu.
Cristina Prisacariu este și un artist apreciat în Japonia, reușind să creeze un mix de artă, instalații moderne în care inserează motive tradiționale legate de spațiul românesc. În primul rând, inspirată de arta ouălor încondeiate Cristina creează adevărate bijuterii din coji de ouă.
Ultima ei creație este o albină inspirată de motivele culturii Cucuteni, realizată din coji de ou, cuprinsă în cadrul unei instalații expuse pe unul dintre pereții unui restaurant cu specific românesc din Japonia.