Fiul unui medic din Botoșani, olimpic la matematică, a fost admis la un liceu de prestigiu din București

Fiul unui medic din Botoșani, olimpic la matematică, a fost admis la un liceu de prestigiu din București. Este vorba despre Adrian Ștefan Morcov, fiul șefei Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Județean Botoșani, care de-a lungul anilor de studii s-a remarcat prin rezultate remarcabile la învățătură.

El a fost admis în clasa de olimpici a Liceului Internaționale de Informatică din București. Adrian a studiat al Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani.

„Șansa lui este că s-a născut într-o familie deosebită care i-a cultivat voința de mic. Tatăl lui este profesor și mama medic. La toate acestea se adaugă și faptul că este elev al Colegiului Mihai Eminescu Botoșani, școală care face parte din scolile de elită ale învățământului românesc”, spunea despre el prof. Daniela Trișcă Vicol.

Recent, la  Olimpiada Națională de Matematică, Adrian Ștefan Morcov a obținut mențiune ME și medalia de argint  SSMR. Printre competițiile la care a obținut premii importante botoșăneanul de-a lungul anilor de studii se numără: Concursul Interjudețean de Matematică ,,Dimitrie Pompeiu”, Proiectul Județean ,,Ștefaniada”, Concursul Internațional de Matematică Aplicată Cangurul, Olimpiada Natională Gazeta Matematică-clasamentul național, Concursul Național de Matematică Upper School, Concursul Național de Matematică Lumina Math etc.

Autor: Mihaela Macovei

Micul geniu de la Botoșani! El este elevul calificat în finala concursului de matematică Lumina Math

2 thoughts on “Fiul unui medic din Botoșani, olimpic la matematică, a fost admis la un liceu de prestigiu din București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *