Sprijin oferit copiilor cu sindrom Down de credincioşi Bisericii Vovidenia

Un număr de 41 de copii de la Asociaţia “Ne trebuie speranţă” a copiilor cu sindrom Down, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă şi Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 11, clasa IC, însoţiţi de 10 profesori şi părinţi s-au deplasat, marţi, cu sprijinul firmei Transdor, la Mănăstirea Vorona, unde au participat la o slujbă religioasă specială săvârşită pentru ei,  luând astfel contact cu viaţa  spirituală de acolo. Micuţii au servit masa la trapeza mănăstirii, apoi au continuat activitatea prin joc, bucurându-se de un frumos timp petrecut în aer liber.

Excursia copiilor la Vorona face parte dintr-un proiect mai amplu iniţiat de Biserica Vovidenia din Botoşani în colaborare cu Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 11, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă şi Asociaţia “Ne trebuie speranţă” a copiilor cu sindrom Down din Botoşani. Activităţile derulate prin acest proiect urmăresc  eliminarea  marginalizării copiilor cu sindrom Down, acceptarea acestora de către elevii din şcoala de masă şi integrarea acestora în activităţi specifice.

Proiectul a debutat în luna mai, când s-au strâns fondurile necesare desfăşurării activităţilor. Cu banii strânşi de la credincioşi s-au cumpărat dulciuri, care au fost oferite  copiilor cu nevoi speciale  cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului. De asemenea elevii de la Şcoala Nr 11, coordonaţi de profesoarele Rozalia Groza şi Violeta Apostoaie au oferit dulciuri şi i-au antrenat pe colegii lor mai putţin favorizati de soartă  într-un scurt moment artistico-religios.

Excursia la Vorona a încheiat practic activităţile proiectului prin care s-a dorit nu numai evitarea excluderii din societate a copiilor cu sindrom Down ci mai ales aducerea unui zâmbet pe chipul lor şi aşa deznădăjduit. „Sperând  că activităţile desfăşurate  au adus  un strop de fericire copiilor şi părinţilor, iniţiatorii proiectului aduc mulţumire tuturor celor implicaţi- enoriaşi şi închinători ai Bisericii Vovidenia ştiind că doar “dăruind vei dobândi”, a declarat Violeta Apostoaie, profesor şi coordonator al proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *