38 de elevi botoşăneni, exmatriculaţi în acest an

Inspectorul şcolar general, Ada Macovei
Inspectorul şcolar general, Ada Macovei

În acest an, 38 dintre elevii din anii terminali de studiu au fost exmatriculaţi din cauza numărului foarte mare de absenţe.
Numărul acestora este relativ mic, însă,  în comparaţie cu cel din alţi ani. Anul trecut, au fost exmatriculaţi 52 de elevi, iar în urmă cu 2 ani, 103.

„În ultimii ani, am încercat,  împreună cu directorii unităţilor de învăţământ liceal, profesorii diriginţi şi consilierii educativi şi psihologi din şcoli, să ducem o politică de menţinere în sistem a absolvenţilor din clasele terminale, astfel încât, cu sau fără examen de bacalaureat, elevii de clasa a XII-a să-şi finalizeze anul de studiu. Am reuşit, anul acesta, să obţinem un rezultat foarte bun. Este vorba despre un număr de doar 38 de elevi care au fost exmatriculaţi din sistemul de învăţământ de stat, ei fiind în clasele terminale a XII-a, a XIII-a, cu respectarea procedurilor în integralitate, cu anunţarea familiilor, cu mediere cu familia, dar aceşti elevi sunt cei care, de fapt, nu s-au mai prezentat câteva luni la şcoală şi pentru care nu am putut face nimic„, a declarat inspectorul şcolar general, Ada Macovei.

Cei mai mulţi dintre elevii care au lipsit luni întregi de la şcoală au făcut-o pentru a munci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *