Polemici între sindicate şi administraţie de la numărul de salariaţi şi cel al şomerilor din judeţ

sedinta dialog socialContre în Comisia de dialog social de la numărul de şomeri şi salariaţi existenţi în judeţul Botoşani. Prefectul Cristian Roman a ţinut să precizeze în cadrul întâlnirii cu sindicatele şi patronatele că judeţul Botoşani a avut rata şomajului sub media pe ţară. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a fost însă contrazis de sindicalişti, care au afirmat că rata şomajului nu este una concludentă şi asta pentru că în realitate numărul şomerilor este mai mare decât în datele statistice.

Situaţia şomerilor mi se pare că nu este prea corectă în România, în mod general. Trebuie luat în considerare gradul de ocupare, ăla este relevant în toată lumea şi avem imaginea corectă a ceea ce se întâmplă„, a spus Ştefan Ţarcă, liderul CNSLR Frăţia.

 Sorin Şologon, directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă a intervenit şi a venit cu date comparative care să relevă că şomajul este în scădere. Astfel, potrivit lui Şologon, dacă la sfârşitul luni 2010 erau 3815 agenţi economici şi 50597 salariaţi, în aprilie 2011 judeţul Botoşani avea 4040 agenţi economic şi 52.187 salariaţi.

Această creştere a numărului de agenţi economici, respectiv salariaţi l-a făcut pe preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac să exclame : „Ia uite. Duduie economia. Nu am ştiut„, în timp ce sindicaliştii au afirmat „Este un bum economic”.

Reprezentantul AJOFM a ţinut să precizeze că acestă creştere s-a datorat noului Cod al muncii, care a redus munca la negru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *