Situație revoltătoare în Botoșani, la Spitalul Județean de Urgență. Un pacient de 87 de ani a fost găsit fără suflare, la 5 dimineața, pe holul principal de la parter, la câteva ore după ce i se administrase un tratament, pentru că era agitat.
Nu se știe când a plecat bolnavul din salon, și nici care este cauza morții. Polițiștii fac o anchetă pentru ucidere din culpă.
Bărbatul de 87 de ani a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Botoşani în urmă cu trei zile. Avea insuficiență respiratorie, iar medicii au suspectat că se infectase cu Covid. Nu s-a confirmat, aşa că pacientul a fost mutat într-o altă secţie, ca să fie supravegheat. Schimbarea este posibil să-l fi speriat, iar omul a devenit agitat.
Doina Cabă, manager Spital Județean Botoşani: „A încercat să-l liniştească cu medicamente, nu a putut fi liniștit. nu s-a liniștit şi l-au supravegheat, au declarat că l-au supravegheat, care a fost momentul în care a părăsit secţia, încă nu pot prezenta cu exactitate.”
Ceea ce se ştie este că undeva, după ora două noaptea, bătrânul a ieşit din salonul de la etajul 3, fără să îl oprească nimeni. Şi a fost descoperit de o asistentă, la ora 5 dimineaţa, căzut pe un hol de la parter. A fost chemată o echipă medicală, însă omul murise.
Doina Cabă, manager Spital Județean Botoşani: „Ne pare rău de cele întâmplate, nouă ne pare rău de fiecare pacient care are probleme
Bătrânul decedat era chiar bunicul directorului medical al spitalului. Acesta nu a putut fi contactat, vineri. În comuna de unde era pacientul, oamenii sunt miraţi de sfârşitul său tragic.
Femeie: „Ar trebui să stea cineva să supravegheze, omul bătrân și bolnav, nu s-a întâlnit cu nimeni pe scări, nimeni nu l-a văzut?”
Bărbat: „La spital nu este om de serviciu, trebuia să fie cineva acolo, asistent? Lăsăm oamenii așa?Nu e ceva sănătos, te duci să te repari oleacă și să nu aibă nimeni grijă de tine”
În Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani lucrează peste 2.200 de angajaţi. În secţia în care era internat bătrânul, şi de unde a plecat nesupravegheat, în noaptea respectivă erau de serviciu două infirmiere, patru asistenţi şi un medic de gardă.
Personalul e insuficient
Cei de la sindicatul Sanitas spun că numărul angajaţilor este mic, în raport cu necesarul.
Elena Temciuc, lider Sanitas Spitalul Județean Botoșani: „Nu suferă doar pacienții, ci și personalul medical este suprasolicitat, din aceste motive pot avea loc anumite incindente”
Reporter: Sunt oameni suficienți pe tura de noapte?
Elena Temciuc: „Nu, nu sunt suficienți pe nicio tură.”
Poliţiştii au deschis dosar pentru ucidere din culpă. Urmează să se stabilească dacă este cineva vinovat pentru această situaţie.
Recent, în acelaşi spital, au mai fost întâmplări care ar putea implica o supraveghere insuficientă a pacienţilor din partea personalului. O pacientă a sunat la 112, pe motiv că era agresată de o alta, fără ca nimeni să îi vină în ajutor.
Iar săptămâna trecută, în aceeaşi secţie, o femeie a apelat numărul de urgenţă, pentru că o colegă de salon țipa şi nimeni nu o liniştea.
Sursa: Pro TV
Partea rea este ca in spital nu sant camere video .Mai ales in camerele asistentelor ca sa vedem si noi care le facem salarii ce fac si cat stau de vorba si cat dorm la schimbul de noapte. Si la urgente trebuie neaparat camere video si la triere etc.