Județul Botoșani, „Tărâmul Sfinților”, a intrat în cea mai importantă competiție de promovare a turismului intern, „Destinația Anului 2023”, la categoria „Tărâmuri cu istorie și tradiție”.
„Botoșani, județ cu un tezaur cultural unic și nemuritor, pe a cărui meleaguri s-au născut marile genii Eminescu – Enescu – Iorga – Luchian, este și un pământ binecuvântat, cu numeroase lăcașuri de cult. Pelerinajul ecumenic în ținutul Botoșaniului are o simbolistică valoroasă, de cunoaștere și de simțire duhovnicească, edificiile religioase locale adăpostind valori inestimabile, de la icoane unice sau făcătoare de minuni, manuscrise, picturi și fresce vechi, până la detalii arhitecturale din diferite stiluri și secole”, se arată în descrierea făcută pe site-ul competiției.
La categoria „Tărâmuri cu istorie și tradiție”, „Tărâmul Sfinților” concurează cu două importante zone turistice ale țării Ținutul Mănăstirilor din Bucovina și Țara Făgărașului.
„Destinația Anului 2023” va fi stabilită prin cumularea punctajelor obținute din votul publicului, studiul sociologic și votul juriului. Votul publicului a fost deschis pe 20 martie, pe www.destinatiaanului.ro, și se va încheia pe data de 7 aprilie. Pentru ca votul să fie valid e necesar să se voteze la cel puțin 3 categorii și să se introducă o adresă de email pe care se va trimite un link pentru confirmarea votului. Votul este înscris în dreptul „Tărâmului Sfinților”, doar după ce este confirmat printr-un click dat pe link-ul din adresa de mail.
„Traseele turistice ecumenice din județul Botoșani, deși sunt puțin cunoscute marelui public, oferă trăiri sufletești unice, dar și priveliști pitorești, un adevărat rai verde pentru iubitorii de natură. Ca autoritate județeană, ne-am propus să promovăm tărâmurile de poveste de la noi din județ, aceste minunate comori uitate de lume. Codrii Botoșanilor sunt locuri încărcate de istorie și de legendă și ascund adevărate comori duhovnicești: mănăstirile și bisericile medievale, care au povești de-a dreptul fascinante. Vă invit să le vizitați, să le descoperiți, să le transmiteți mai departe și să ne votați la secțiunea «Tărâmuri cu istorie și tradiție». Este în puterea noastră, a tuturor, să facem cunoscute aceste tărâmuri minunate și binecuvântate de Dumnezeu”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.
Cum votez?
Pasul 1: Accesează link-ul: https://www.destinatiaanului.ro/voteaza-destinatia-2023/
Pasul 2: Votează „Tărâmul Sfinților, Botoșani” la categoria „Tărâmuri cu istorie și tradiție”
* )Atenție! Trebui să votezi la minim trei categorii diferite din competiție, pentru ca votul tău să devină valid!
Pasul 3: La finalul paginii de votare, apasă butonul „Confirmă Votul”, după care introdu adresa ta de e-mail și apasă butonul „Trimite Votul”.
Pasul 4: Intră pe mail-ul tău și apăsă link-ul „Confirmare Vot”!
*) Atenție! Verifică dacă mail-ul de confirmare nu a ajuns în Spam!
După confirmarea votului, vei primi un nou e-mail cu mențiunea: „Votul a fost confirmat”!
„Tărâmul Sfinților” este frecvent vizitat de pasionații de circuite velo sau trasee off-road. Aceste locuri încărcate de spiritualitate au așezat în calendarul creștin ortodox trei sfinți (Sfântul Cuvios Sila, Sfântul Cuvios Ioan Iacob Hozevitul și Sfântul Cuvios Onufrie) și au influențat, în menirea lor duhovnicească, unele dintre cele mai importante personalități ale credinței creștin ortodoxe: Părintele Ilie Cleopa, Părintele Paisie Olaru, Părintele Dionisie Ignat de la Colciu sau Patriarhul Teoctist, primii trei fiind propuși spre canonizare în 2025, transmite printr-un comunicat Consiliul Județean