Vânzarea voucherelor este interzisă, iar amenda pentru comercializarea lor este de 26.600 de lei. Orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă tichete emise pentru altă persoană va fi amendată cu 13.300 de lei.
Tichetul valoric poate acoperi mai multe tipuri de plăți pentru concediu. Pachetul, însă, obligatoriu trebuie să includă cazare, apoi transport, mâncare, agrement, tratament balnear. Totodată, trebuie să știm că voucherele au o perioadă de valabilitate de un an de la data emiterii și nu sunt transmisibile. Pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate.
Vânzarea voucherelor este interzisă, iar amenda pentru comercializarea lor este de 26.600 de lei. Orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă tichete emise pentru altă persoană va fi amendată cu 13.300 de lei.
Sumele reprezentând voucherele de vacanță sunt supuse impozitării în luna în care au fost acordate beneficiarului, prevede ordinul. Asta înseamnă că cei 10% impozit, adică 145 de lei, vor fi reținuți de angajator în luna în care aceste vouchere vor fi date.
Voucherele de vacanță vor fi acordate și în anul 2023 pentru angajații care lucrează la instituțiile de stat. Tichetele au valoarea totală de 1.450 de lei, a anunțat Ministerul Finanțelor.
De altfel, dacă salariatul are activitate la mai mulți angajatori, indemnizația se acordă o singură dată, de la angajatorul unde beneficiarul în cauză are funcția de bază.
Cum pot fi folosite voucherele de vacanță
Odată ce voucherele de la angajator sunt primite, beneficiarul alege agenția, hotelul, pensiunea sau unitatea de cazare unde dorește să meargă în vacanță.
Apoi, acesta verifică dacă unitatea aleasă este pe lista partenerilor emitentului voucherelor de vacanță pe care le-a primit. Beneficiarul merge apoi la hotel/pensiune/agenție, etc. și plătește cu cu cardul. Valoarea totală este de 1450 de lei.
Voucherele de vacanță au o perioadă de valabilitate de un an de la data alimentării suportului electronic
Pentru cei care în cursul anului 2022 au desfășurat activitatea la mai mulți angajatori, se acordă o singură indemnizație de vacanță. Voucherele, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat, se acordă acolo unde beneficiarul în cauză își are funcția de bază.
Voucherele de vacanță nu sunt transmisibile şi nu pot fi vândute. Pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate. Vânzarea voucherelor este interzisă, iar amenda pentru comercializarea lor este de 26.600 de lei.
Orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă tichete emise pentru altă persoană va fi amendată cu 13.300 de lei. Beneficiarii care nu doresc să primească vouchere de vacanță depun o solicitare scrisă la unitatea/instituția angajatoare, informeaza RomaniaTV