Consilierii judeţeni şi-au dat acordul pentru majorarea preţului la apă

Consiliul JudeteanConsilierii judeţeni au aprobat, luni, în şedinţa de Consiliu Judeţean acordarea unui mandat special reprezentantului judeţului Botoşani în AGA ADI (Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară) Societatea Nova Apaserv în vederea ajustării tarifelor la serviciul de apă şi canalizare funcţie de rata inflaţiei. Astfel, potrivit hotărârii de Consiliu Judeţean, preţul apei la populaţie creşte cu mai bine de 15%, respectiv de la 2,81 lei mc de apă la 3,25 lei mc. 

Reprezentantul Nova Apaserv, Marcel Georgescu, a declarat că aşteaptă şi avizul consiliilor locale din judeţ în acest sens. Acesta susţine că din 1 ianuarie 2009, preţul apei nu a mai fost ajustat, iar preţurile au crescut şi de cinci ori.

Omul trebuie să înţeleagă că din preţul de apă prezent noi avem curentul cu 3600 kW cum era pe atunci şi acum eu dau la EON cu 4700 KW„, a spus Georgescu.

Trebuie să se obţină aprobarea AGA, am obţinut avizul de la ANRSC Bucureşti şi acum am lansat cererea către fiecare Consiliu Local să se aprobe şi să se mandateze omul din CL ca să aprobe sau să nu se aprobe în AGA ADI (Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară )acea adoptare la inflaţie. Dacă CL refuză, voi fi nevoit ca diferenţa de bani dintre tariful actual şi cel majorat să îl facturez primăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *