Duminică, 15 ianuarie, se împlinesc 173 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu. Cu acest prilej, vă propunem să revedeți un moment artistic deosebit al micului geniu, pasionat de Mihai Eminescu, Rareș Prisacariu. Luna trecută, de Ziua Națională a României, Rareș Prisacariu, micul suflet de român, a recitat „Ce-ți doresc eu ție, dulce României”.
„Daţi-i lui Eminescu ceea ce i se cuvine: neuitarea”, spune poetul Ștefan Radu Mușat
Rareș este elev la Școala Gimnazială nr. 7, Botoșani, în clasa I, Daniela Orășanu fiind învățătoarea și prietena lui de suflet. Totodată, Rareș este elev al Școlii Populare de Arte George Enescu din Botoșani, la secția Actorie, și face parte din Trupa Mică de teatru. Aici a început cursurile cu profesoara Silvia Răileanu, actriță a Teatrului Mihai Eminescu Botoșani, cea care a remarcat potențialul lui.
Încă de la cea mai fragedă vârstă, copilul a manifestat interes pentru lumea cărților, iar la 3 ani, când a mers la grădiniță, cunoștea multe informații din diverse domenii, se exprima cursiv și învăța cu ușurință orice text specific vârstei lui.
Copilul cu ochi negri, pătrunzători a început clasa pregătitoare la mai puțin de 6 ani și tot atunci a inițiat și cursurile de actorie. Rareș este un copil care se joacă, citește, învață, un copil care se bucură de copilărie, cu toate plăcerile ei.
Familia reprezintă universul lui, este foarte încântat să petreacă timpul cu părinții, cu bunicii și o consideră pe Ilinca, verișoara lui, ca pe o soră. Iubește marea, îi plac excursiile și lampioanele, pe care le înalță, în special pentru bunica lui, Florica, cea care îi zâmbește de la îngeri.
Dragostea pentru Mihai Eminescu, pe ale cărui meleaguri s-a născut, a venit firesc – din plimbările la Ipotești, la Casa Memorială, pe lângă Lacul cu nuferi –, iar versurile marelui poet i-au captat atenția încă de mic. Mereu îi adresa întrebări mamei despre viața lui Eminescu, impresionat fiind de poveștile în care afla cât de diferite erau condițiile de trai de odinioară, dar cât de actuale sunt mesajele transmise în operele poetului.