Un sfert din primăriile din judeţ au solicitat Consiliului Judeţean suplimentarea fondurilor

consilierii PSD din Consiliul Judetean Botosani
consilierii PSD din Consiliul Judetean Botosani

Consilierul judeţean al PSD, Narcis Ştefan a solicitat, în numele mai multor primării din judeţ, sprijinul Consiliului Judeţean în vederea alocării de fonduri pentru echilibrarea bugetelor locale. El spune că cererile de ajutorare vin din partea a un sfert din administraţiile publice locale.

Până acum, au fost depuse în jur de 23-24 solicitări finanţare la registratura Consiliului Judeţean. Este vorba de municipiul Dorohoi, trei oraşe şi în jur de 19 comune care vă solicită bani pentru proiecte şi echilibrarea bugetelor„, a spus Narcis Ştefan.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac, a declarat că ştie despre aceste cereri, însă solicitările respective vor putea fi soluţionate în luna iulie, atunci când se anunţă o rectificare pozitivă de buget.

” Am constatat că sunt solicitări pertinenete, dar care privesc sume care nu pot fi finanţate pe seama rezervei bugetare a judeţului Botoşani. Există promisiuni că, în foarte scurt timp, se va opera o rectificare bugetară, iar din declaraţiile celor îndreptăţiţi această rectificare bugeatră va fi pozitivă şi va privi suplimentarea fondurilor pentru echilibrarea bugetelor locale. Eu sunt de acord ca în momentul în care intervine această operaţiune să o rezolvăm cu dumneavostră şi să alcătuim un mod de repartizare care să satisfacă şi ceea ce doresc primăriile din judeţul nostru„, a spus Ţâbuleac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *