Şcoala 17 Botoşani şi Liceul Săveni au câştigat concursul „Educaţie rutieră – Educaţie pentru viaţă”

Educatie rutiera- educatie pentru viataLa sediul Şcolii Generale nr. 13 Botoşani, s-a desfăşurat, sâmbătă, 28 mai, ediţia 2011 a concursului ”Educaţie rutieră – Educaţie pentru viaţă”, ce are ca scop popularizarea mersului cu bicicleta în rândul tinerilor şi determinarea acestora de a învăţa regulile de circulaţie pe drumurile publice.

La start s-au prezentat 22 de echipaje formate din câte 2 elevi (15 echipaje de gimnaziu şi 7 echipaje de liceu).

Echipele de gimnaziu au început concursul cu proba de parcurgere a unui poligon cu obstacole, unde elevii şi-au dovedit îndemânarea în efectuarea manevrelor cu grade diferite de dificultate, după care a urmat traseul ”Parc-Şcoală”, unde concurenţii au trebuit să convingă juriul că sunt buni cunoscători ai mijloacelor de semnalizare rutieră şi că pot circula în siguranţă pe drumurile publice.

Elevii din clasele IX-XII au fost supuşi şi ei la două probe cu un grad sporit de dificultate, respectiv rezolvarea unui chestionar cu 20 de întrebări din regulile de circulaţie şi proba de arbitraj a colegilor de gimnaziu la parcurgerea traseului ”Parc-Şcoală”.

Clasamentul final a fost foarte strâns, primul loc fiind ocupat de Şcoala Generală nr. 17 Botoşani, respectiv Grupul Şcolar ”Dr. Mihai Ciucă” din oraşul Săveni. Aceste două echipaje s-au calificat la faza naţională a concursului, ce va avea loc în vacanţa de vară a elevilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *