Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani, măsuri dispuse în contextul creșterii numărul de viroze respiratorii

Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani a introdus unele măsuri pentru vizitatori în contextul creșterii numărul de viroze respiratorii.

Potrivit reprezentanților unității spitalicești, la intrarea pe secții se face triajul epidemiologic. De asemenea, durata programului de vizită este limitat la 30 minute.

In contextual epidemiologic actual se menține același program de vizită, zilnic 15 -17, durata fiind limitată la 30 minute. În cazul unor evenimente epidemiologice deosebite, pe baza analizei de risc efectuată de Direcția de Sănătate Publică, programul poate fi limitat la maxim 15 minute, iar în secțile în care se află internate persoanele aflate la risc, programul de vizită poate fi suspendat. Ca element de noutate, se face triajul epidemiologic la intrarea în secție, nefiind permis accesul vizitatorilor care prezintă semne clinice de infecții acute. În timpul vizitei, vizitatorii au obligația sa poarte echipament de protecție adaptat în funcție de gradul de risc al secții, să respecte circuitele corespunzătoare, să respecte normele igienico-sanitare”, a declarat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *