Pacienţii care trebuie să-şi petreacă sărbătorile la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani vor avea un meniu special. Meniurile sunt adaptate în funcţie de afecţiunile pacientului, iar cei care nu au nici o interdicție din partea medicului curant și nu necesita un anume regim vor primi un meniu adecvat pentru aceste sărbători de iarnă, a declarat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Botoșani.
Pentru pacienţii care nu au interdicţii alimentare vor fi servite meniuri care includ la micul dejun unt, sunca presata , cascaval si masline, iar pentru masa de pranz pacientii vor primi ciorbe /supe de legume si nu va lipsi friptura din pulpa de porc si salate de varza respectiv sfecla rosie,iar la cina vor servi piure de cartofi cu ochiuri, mamaliguta cu branza de vaci si smantana, iaurt si telemea fara sare .
Traditional, toti pacientii vor primi cozonac, mere, bomboane de pom, portocale iar pentru ziua de 31 decembrie, pacientii vor fi serviti cu colacei, portocale si bomboane de pom.
”In aceasta perioada raman spitalizati aproximativ 420 pacienti din care 205 in sediul central din strada Marchian, 200 in sectiile de psihiatrie si la sectiile de boli infectioase se estimeaza sa ramana internati 15 pacienti”. a declarat Asaftei.