Îmbulzeală pentru un loc de muncă la bursa organizată de AJOFM

bursa locuri muncaZeci de botoşăneni au participat, vineri dimineaţă, la bursa locurilor de muncă organizată de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă. Şomerii s-au prezentat în faţa sediului cu o jumătate de oră înainte pentru a prinde rând. Cei mai mulţi dintre cei care s-au prezentat pentru un loc de muncă au vârsta peste 40 de ani. Potrivit reprezentanţilor AJOFM, la bursa locurilor de muncă au fost invitaţi 80 de angajatori, însă şi-au confirmat prezenţa doar 53 de firme.

Până la această dată, în jur de 25 de firme şi-au ocupat standul în vederea medierii persoanelor care se vor prezenta să ocupe un loc de muncă. Numărul de locuri de muncă oferit de această bursă este de aproximativ 460. Cele mai multe locuri de muncă sunt în asigurări, sunt locuri oferite pentru agenţi pază şi ordine, agenţi vânzări. Un număr mare de locuri sunt în domeniul confecţiilor. Pentru că este perioadă de vară este oferit un număr mare şi în domeniul construcţiilor şi nu în ultimul rând sunt locuri în domeniul prestărilor de servicii, respectiv patiseri, bucătari, chelneri„, a spus Gabriela Vranciuc, inspector în cadrul AJOFM.

Mai puţine locuri au fost la această burdsă pentru persoanele cu studii superioare, fiind căutaţi ingineri şi economişti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *