Încă patru spitale din Botoşani au fost clasificate de Ministerul Sănătăţii

Teodor Ferariu, directorul economic al DSP
Teodor Ferariu, directorul economic al DSP

Direcţia de Sănătate Publică a intrat, joi, în posesia ordinelor emise de ministrul Sănătăţii privind clasificarea a încă patru spitale din judeţul Botoşani. Este vorba de Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie, Spitalul de Psihiatrie, Spitalul de Pneumoftizilogie şi Sanatoriul Podriga, care au fost clasificate în categoria a V-a. Teodor Ferariu, directorul economic al DSP, a declarat că nu s-a primit nimic încă de la minister pentru Spitalul de Copii şi Spitalul Judeţean.

Spitalul de copii a venit cu propunerea de a fi încadrat în categoria 2M sau 4, cu plan de conformare şi probabil se analizează acest plan de conformare. Funcţie de aceste clasificări se va stabili finanţarea„, a spus Ferariu.

El spune că Ministerul Sănătăţii trebuie să facă această clasificare, chiar dacă ulterior se are în vedere comasarea a o parte din spitale. Spitalul de Pneumoftiziologie, de exemplu, a trecut în administrarea Consiliului Judeţean de joi, însă, deocamdată nu şi ca secţie a Spitalului Judeţean.

Practic, în acest caz s-a schimbat doar ordonatorul de credit, însă urmează să fie un proiect de hotărâre privind comasarea Spitalului TBC cu Spitalul Judeţean„, a mai spus Ferariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *