Ministerul Investițiilor și Proiectelor europene a premiat, joi, 14 proiecte de succes finanțate prin programele operaționale aferente perioadei de programare 2014 – 2020 în cadrul Galei ”România modernizată cu fonduri europene”.
În cadrul evenimentului au fost premiate proiecte de infrastructura de transport, gaze, apă și apă uzată, infrastructura de sănătate, digitalizare, modernizarea serviciilor publice, conservarea patrimoniului cultural, combaterea sărăciei și măsuri integrate destinate categoriilor vulnerabile.
Printre proiectele de succes premiate s-au numărat și unul demarat în comuna Hilișeu Horia din județul Botoșani. Este vorba de proiectul privind Reducerea sărăciei prin activități integrate în comunitățile marginalizate (comuna Hilișeu- Horia, județul Botoșani), proiect finanțat prin Programul Operațional Capital Uman, în valoare totală de 16.736.640,96 lei din care au fost finanțate măsuri integrate de ocupare, locuire, educație, formare profesională și asistență socială pentru facilitarea incluziunii sociale a membrilor comunităților marginalizate (non-roma) și combaterea sărăciei în rândul acestora.
”Unul din cele 14 proiecte este din Botoșani. Vorbim despre un proiect care a adus valoare în viața oamenilor și a comunității. Felicitări domnule primar Butnaru Ioan, Comuna Hilișeu-Horia pentru acest model de succes premiat în cadrul galei. Felicitări domnule primar pentru modul în care ați știut să folosiți această oportunitate oferită de banii europeni pentru a crea o poveste de succes. Felicitări managerului de proiect Alin Buliga”, este mesajul transmis de președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici.
La eveniment au participat ministrul Marcel Ioan Boloș, secretarul de stat Andreea Anamaria Naggar, reprezentanți ai Autorităților de Management ale programelor operaționale și reprezentanți ai organizațiilor și instituțiilor beneficiare ale finanțărilor.
Proiectele premiate în cadrul Galei, în valoare totală de peste 1,4 miliarde de euro, au fost selectate de Autoritățile de Management și vizează domenii esențiale pentru dezvoltarea României precum infrastructura de transport, gaze, apă și apă uzată, infrastructura de sănătate, digitalizare, modernizarea serviciilor publice, conservarea patrimoniului cultural, combaterea sărăciei și măsuri integrate destinate categoriilor vulnerabile.
Cum a reuşit o comună din Botoşani să atragă peste 12 milioane de euro pentru dezvoltare