Secţia de pneumologie a Spitalului TBC trece la Spitalul Judeţean

Spitalul TBC Botosani
Spitalul de Pneumoftiziologie Botosani

Spitalul de Pneumo-ftiziologie va fi până la urmă divizat. Secţia de pneumologie trece la Spitalul Judeţean, potrivit unui proiect de hotărâre privind acordul Consiliului local al municipiului Botoşani pentru transferul managementului asistenţei medicale a Spitalului de Pneumoftiziologie Botoşani de la Consiliul Local al municipiului Botoşani la Consiliul Judeţean Botoşani, precum şi pentru comasarea Spitalului de Pneumoftiziologie prin absorbţia acestuia de către Spitalul Judeţean de Urgenţă. Partea spitalului care ţine de TBC va fi administrată, în continuare, de Consiliul Local. Asta înseamnă că spitalul va rămâne cu personalitate juridică şi va avea şi manager.

De partea administrativă tot noi o să ne ocupăm. Spitalul rămâne în administrarea noastră. Transferăm doar secţia de pneumologie către Spitalul Judeţean, pentru ca acesta să aibă toate secţiile ca să fie acreditat cu un grad mai ridicat şi să primească mai mulţi bani. Noi nu suntem din aceia care să votăm politic. În momentul în care Spitalul Judeţean îşi are toate secţiile, atunci tot sistemul sanitar din Botoşani o să primească o finanţare mai bună. Noi transferăm doar secţia de pneumo care iese din administrarea şi se duce ca şi secţie a Spitalului Judeţean, iar spitalul TBC va rămâne cu manager sperat„, a precizat viceprimarul Florin Ghiorghiţă.

El spune că nu vor fi disponbilizări în rândul personalului TESA, după transferul secţiei pneumo către Spitalul Judeţean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *