La sfârșitul lunii octombrie, a avut loc o vizită de lucru în cadrul proiectului trasfrontalier SOFT „Predare și învățare inovatoare prin dezvoltarea competențelor digitale și implementarea programului educațional STEM”, la Instituția publică Liceul Mihai Eminescu, municipiul Bălți, Republica Moldova.
Au participat reprezentanți ai liderului de proiect – Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani, Romania și de la cei doi parteneri: Instituția publică Liceul Mihai Eminescu, municipiul Bălți, Republica Moldova, respectiv Asociația „Copiii noștri – minți educate”.
Ședința de lucru a cuprins o analiză a etapei în care se află în momentul de față proiectul prin evaluarea activităților trecute și discutarea celor ce urmează.
Au participat Cristina Chiriac – directorul Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Botoșani, România, Nina Grapă – directorul Instituției publice Liceul Mihai Eminescu, municipiul Bălți, Republica Moldova, Cristin Bahrin – președintele Asociației „Copiii noștri – minți educate”.
Aceasta din urmă a prezentat rezultatele proiectului, oferind pliantele și broșura cu informații despre activitățile derulate până la această dată, precum și conturile de social media pentru proiect.
Totodată, participanți au decis o primă schiță pentru logo-ul taberei de antreprenoriat ce urmează să fie organizată. După-amiaza s-a încheiat cu un workshop despre integrarea mijloacelor STEM în actul educativ printr-o abordare interdiciplinară. A doua zi a fost destinată unor ateliere de lucru în ton cu tema wrokshopului din ziua precedentă. Acestea au fost susținute, ca speakeri sau moderatori, de Rodica Bețișor – expert STEM în cadrul proiectului, Natalia Bețișor, de asemenea, expert STEM în proiect, profesorii Cristina Chiriac, Daniela Biolan, Marilena Popescu, Petrică Acatincăi, Daniela Pintilei, potrivit unui comunicat trasmis de Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Botoșani.