FOTO Două cărți ale regretatului profesor universitar Octavian Ionescu, lansate la Vorniceni

Două cărți ale regretatului profesor universitar Octavian Ionescu au fost lansate, sâmbătă, la Vorniceni. Evenimentul a avut loc duminică, 30 octombrie 2022,  la Căminul Cultural Vorniceni.

Lansarea a două lucrări importante pentru Vorniceni și implicit pentru Județul Botoșani, “Însemnări istorice despre satul Vorniceni din județul Dorohoi” și “Amintiri din viața mea” a fost un eveniment extrem de așteptat de comunirare. Sunt lucrări care au ieșit la suprafață și care au văzut lumina tiparului datorită fiicei sale și a preotului Ioan Iordache.

„A fost un eveniment cu o încărcătura deosebită, o adevărată lecție de istorie, importantă pentru cultura locale și pentru păstrarea vie a amintirii marelui profesor universitar, jurist și filosof Octavian Ionescu,care chiar și după trecerea sa în neființă,continuă să trăiască și să se afle pe buzele oamenilor prin ceea ce a lăsat comunității, țării noastre și nu numai, cu ajutorul fiicei sale, prof. univ. dr. Marina Mureșanu Ionescu care-i menține vie memoria. De asemenea o amprentă deosebită asupra cărților are și preotul nostru paroh Ivanovici Ciprian, căruia îi mulțumim pe aceasta cale pentru darul sufletesc făcut culturii locale vorniceneni!”, a precizat primarul Gheorghe Irimia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *