Beneficiile pentru sănătate ale consumului zilnic de iaurt


Un produs placut printre copii și adulți deopotrivă, iaurtul este considerat un superaliment datorită nenumăratelor sale beneficii pentru sănătate. Iaurtul este bogat în nutrienți, fiind o sursă excelentă de proteine ​​și calciu. De asemenea, conține vitamina B, fosfor, potasiu și magneziu. Ajută totodată la stimularea metabolismului și te face să te simți sătul. Iaurtul este produs prin fermentarea bacteriană a laptelui oferindu-i astfel proprietăți benefice iar acidul lactic coagulează proteinele din lapte, dând laptelui textura bogată și gustul acru. Iaurtul obținut poate fi savurat ca atare, îndulcit sau aromat cu fructe. Iaurtul poate fi adăugat la o varietate de feluri de mâncare.

 Iată 8 beneficii ale consumului de iaurt in fiecare zi

1) Stimulează imunitatea

Consumul regulat de iaurt întărește sistemul imunitar și protejează organismul de diferite infecții. Iaurtul este eficient în combaterea afecțiunilor respiratorii, cum ar fi infecțiile gastro-intestinale, răceala, gripa și chiar cancerul.

2) Scade riscul de caner 

Iaurtul are proprietăți anticancerigene și este cunoscut faptul că protejează organismul în special împotriva cancerului de colon, vezică urinară și sân

3) Reglează nivelul zahărului din sange

Consumul regulat de iaurt neîndulcit de casă ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și este foarte bun pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

4) Bun pentru oase 

Iaurtul este un aliment bogat în calciu și este ideal pentru îmbunătățirea sănătății oaselor. Consumul regulat de iaurt ajută la menținerea masei și rezistenței osoase și reduce riscul de fracturi și osteoporoză.

5) Reduce simptomele alergice

Consumul de iaurt reduce numărul de anticorpi produși de sistemul imunitar ca răspuns la toate tipurile de alergii, probioticele din iaurt fiind responsabile pentru acest efect.

6) Reduce pofta de mancare si ajută la scaderea in greutate

Conținutul ridicat de proteine ​​al iaurtului te face sa te simți sătul, reduce pofta de mâncare și reduce consumul de calorii. Acest lucru promovează pierderea în greutate – iaurturile de la Laktotrio sunt printre cele mai bune când vine vorba de acest lucru, pe site-ul acestora putând fi gasită o gamă foarte largă de iaurturi.

7 ) Reduce tensiunea arterială ridicată și riscul de boli de inimă 

S-a demonstrat că prin consumul regulat de iaurt scade tensiunea arterială, un factor de risc major pentru bolile de inimă

8) Reduce inflamația 

Consumul zilnic de iaurt reduce inflamația din organism, inflamația fiind cauza majorității bolilor autoimune, a diabetului, a cancerului și a artritei.

Așadar, consumul zilnic de iaurt are o mulțime de beneficii asupra organismului ajutând la îmbunătățirea sănătății.

Sursa foto: Laktotrio.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *