Nu mai puţin de 10.000 de vouchere pentru alimente au fost blocate, fie pentru că oamenii au cumpărat produse pe care nu aveau voia să le ia, fie din cauza unor tentative de fraudă.
Tichetele sociale pe care le primesc românii cu venituri mici de la stat sunt dedicate procurării de alimente. O parte dintre beneficiari s-au trezit cu cardurile blocate pentru că au cumpărat produse nepermise sau din cauza unor tentative de fraudă.
Unii dintre beneficiari par să nu țină cont de reguli și apoi se trezesc că au voucherele pentru alimente blocate, astfel că nu se mai virează pe ele banii pentru ajutoare.
Nu mai puțin de 10.000 de beneficiari ai voucherelor pentru alimente le au blocate în acest moment, fie ca urmare a modului defectuos de folosire a lor, fie că sunt probleme de identitate a beneficiarilor de vouchere.
Spre exemplu, o femeie a cumpărat detergenți și o pungă de mâncare pentru un câine și i-a fost blocat cardul social pentru alimente.
Beneficiarii ajutorului guvernamental pot cumpăra din acești bani ulei, făină, zahăr, legume, carne, lactate, cu condiția ca produsele achiziționate să se încadreze în categoria celor alimentare, așa cum este prevăzut de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.
Vouchere alimente 2022. Banii de pe tichetele sociale pentru alimente au o anumită perioadă de timp în care pot fi folosiți.
”Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor”, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).
Astfel, banii de pe tichetele sociale trebuie utilizați în cel mult un an de zile de când sunt disponibili pe voucherele de alimente”, arată Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.
Lista beneficiarilor de vouchere sociale pentru alimente este actualizată de Ministerul Muncii pe baza criteriilor de eligibilitate referitoare la venitul maxim lunar.
Există mai multe criterii pe baza cărora românii care primesc acum voucherele pentru alimente în valoare de 250 de lei pot fi excluși din program, spune Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).
Listele beneficiarilor sunt actualizate lunar de Ministerul Muncii, iar aceste liste pot suferi modificări de la lună la lună. Ulei, făină, zahăr, legume, carne şi lactate – cam asta se poate cumpăra pe tichetele sociale pe care pensionarii le-au primit de la stat.
Un experiment realizat în acest sens arată cu ce puteţi umple coşul pentru a vă încadra în suma de 250 de lei. În acest an, voucherele de alimente se mai acordă de două ori, potrivit antena3