Campioana din Botoșani care vrea să-i calce pe urme Elisabetei Lipă. Are acasă peste două kilograme de medalii

O tânără de 20 de ani din comuna Manoleasa, județul Botoșani, strânge medalie după medalie la canotaj. Canotoarea Patricia Cireş, care a câştigat medalia de argint la Campionatele Mondiale de canotaj pentru tineret, desfăşurate, în luna iulie, în localitatea Varese (Italia), a primit și titlul de cetăţean de onoare al comunei Manoleasa. Tânăra este extrem de muncitoare, atât pentru a obține performanțele sale sportive, cât și în gospodărie. Patricia nu a fost niciodată un copil care să primească totul de-a gata. A învățat de mică să fie responsabilă, disciplinată și să muncească pentru tot ceea ce își dorește.

„Fetița a fost selecționată din clasa a VII-a, de la noi din comună, din Manoleasa, ea învăța la Manoleasa, de către CSM Iași. A activat și încă activează la clubul CSM Iași. A ajuns la tineret. Muncește foarte mult. M-am așteptat la performanțe pentru că eu o știu fiind un copil muncitor, harnic, silitor. Și la școală…Muncește foarte mult, își ține antrenamentele, aleargă”, ne-a mărturisit Alina Cireș, mama tinerei.

A strâns până acum două kilograme de medalii de la competițiile de canotaj la care a participat, dar nu se lasă. Visul ei este să ajungă la Jocurile Olimpice și să câștige o medalie. De altfel, Patricia are și un model bine stabilit.

„Visul ei este să ajungă ca doamna Lipă, poate chiar și să o întreacă”, ne-a spus mama fetei.

Patricia Cireş a cucerit medalia de argint în barca de patru vâsle, împreună cu Emanuela Ciotău, Cristina Drugă şi Alexandra Ungureanu, echipaj coordonat de antrenorul Sorin Băhnărel.

Primarul localităţii, Cristinel Aroşculesei, spune că sportiva de 20 de ani, legitimată la Clubul Sportiv Municipal Iaşi, reprezintă o carte de vizită pentru comuna Manoleasa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *