Angajații Consiliului Județean Botoșani au ales ca, în cadrul campaniei „Let’s do it, România!” din acest an, să ecologizeze Drumul Mănăstirilor.
„Ne pasă de mediu, iar acțiunile noastre au demonstrat mereu acest lucru. «Let’s do it, România!» este o campanie binevenită și mă bucur că atât de mulți colegi din cadrul Consiliului Județean au participat astăzi la ecologizarea Drumului Mănăstirilor. În zona mănăstirilor se află arii protejate și este de datoria noastră, a tuturor botoșănenilor, să le menținem curate. De asemenea, Drumul Mănăstirilor este cea mai importantă rută turistică din județ, iar noi trebuie să facem tot ceea ce este omenește posibil să o punem în valoare pentru a-i maximiza potențialul”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.
La fel ca în edițiile trecute, în campania din acest an s-au implicat și instituțiile subordonate Consiliului Județean și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „ECOPROCES”, la care Consiliul Județean este membru.
Și polițiștii botoșăneni au participat la acțiunea de ecologizare.
”Am lăsat deoparte uniforma și ne-am „înarmat” cu saci menajeri și mănuși, pentru a ne alătură campaniei „Let’s do it, România!”, este mesajul reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.
Peste 100 de polițiști au participat la Ziua curățeniei naționale și au ecologizat mai multe zone din județul Botoșani. Polițiștii au participat voluntar la activitate, contribuind astfel la refacerea ecosistemului și protejarea naturii.
Nici elevii nu au lipsit de la acțiune. De exemplu, elevii de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” au curățat de gunoaie zona Pacea.
Și pompierii au spus DA invitației de a participa la „Ziua de Curățenie Națională”!, într-o acțiune de ecologizare desfășurată în zona pădurilor Lebăda, Gorovei și a Gării din Săveni. Pe o distanță de aproximativ 15 kilometri am colectat deșeurile aruncate la întâmplare pentru că ne dorim să trăim într-un mediu curat și sănătos.
Pet-uri, ambalaje din plastic şi hârtie, cutii şi alte resturi menajere au fost colectate şi depozitate în saci de unică folosinţă, cu speranța că până la următoarea acțiune, oamenii vor avea mai multă grijă de natură. La această acțiune și-au anunțat prezența peste 3.800 de voluntari.