Portariuc cere autorităţilor locale să interzică cultivarea şi comercializarea Organismelor Modificate Genetic (OMG) pe raza de administrare a judeţului

campanie OMG Ovidiu PortariucVicepreşedintele PSD, Ovidiu Portariuc, a depus la Primărie şi la Consiliul Judeţean un memoriu prin care solicită autorităţilor locale să adopte o declaraţie publică privind interzicerea cultivării şi comercializării Organismelor Modificate Genetic (OMG) pe raza de administrare a judeţului Botoșani, se precizează într-un comunicat de presă.

Ovidiu Portariuc s-a deplasat personal la Primărie pentru a depune dosarul şi pentru a cere o audiență primarului Cătălin Flutur în numele celor peste 21.000 de botoșăneni care au semnat pentru declararea Botoşaniului zonă liberă de OMG-uri.

”Campania a avut drept scop o informare corectă a botoşănenilor cu privire la efectele nocive pe care le produc culturile modificate genetic asupra sănătăţii şi a solului. Le mulţumesc tuturor botoşănenilor care m-au susţinut în acest demers şi s-au implicat activ în buna desfăşurare a campaniei. Un număr impunător de botoşăneni au spus STOP OMG-urilor în Botoşani. Datoria autorităţilor locale este să pună în aplicare dorinţa cetăţenilor. Am venit astăzi aici să aduc la cunoştinţa primarului doleanţa botoşănenilor. Primăria şi Consiliul Judeţean, ca factori de decizie, trebuie să demonstreze că sunt alături de botoşăneni și că nu vor sta impasibili în faţa invaziei culturilor modificate genetic în judeţul nostru”, a declarat vicepreședintele PSD.

De semenea, Ovidiu Portariuc le solicită primarului Cătălin Flutur și președintelui CJ, Mihai Tâbuleac, să ceară autorităţilor competente și politicienilor la nivel județean și naţional să ia măsuri legale și să aplice riguros controale și inspecţii în câmpuri și pe piaţă pentru a se asigura că nici un OMG nu este sau nu va fi cultivat în judeţul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *