Adolescentul beat care a furat maşina vecinei şi a ieşit la plimbare a fost reţinut

Adolescentul de 16 ani care în noaptea de duminică spre luni a furat maşina unei vecine şi a ieşit cu ea la plimbare pe strada Împărat Traian a fost reţinut, luni, de poliţişti. Vlad Florin Petrei a fost prins, în zona intesecţiei dintre strada Griviţa şi strada Donici din municipiul Botoşani, conducând autoturismul marca Renault Laguna. El a atras atenţia poliţiştilor pentru că mergea cu farurile stinse şi motorul turat.

Imediat ce a oprit, poliţiştii şi-au dat seama că tânărul este băut. El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus ulterior la Spitalul de Pediatrie Botoşani, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor, s-a stabilit că maşina aparţine unei vecine, aceasta find luată din faţa locuinţei proprietarei, fără consimţământul ei şi profitând de faptul că maşina era neasigurată, iar proprietara a lăsat cheile în contact.

Adolescentul a  fost reţinut, după ce poliţiştii au stabilit că acesta a mai condus fără permis, iar anul trecut a avariat mai multe autoturisme. 

Vlad Florin Petrei a fost reţinut pentru 24 de ore, iar marţi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, cu propunere de arestare preventivă. El este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana care nu deţine permis de conducere şi conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către  o persoană având o îmbibaţie  alcoolică peste limita legală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *