Spitalul de Pediatrie, asaltat de copii cu diverse alergii

Medicii pediatri spun că odată cu venirea primăverii au început să apară şi alergiile la copii. Numai în ultimele zile doi copii au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale după ce au făcut diverse alergii. Cei mai mulţi dintre copiii care au trecut pe la spital sunt de  vârstă şcolară.

Sunt copii care au umblat pe câmp şi au făcut alergie de la diverse ierburi, alţii de la mâncare. Nu putem spune că sunt cazuri foarte multe, însă numărul este în creştere. Este sezonul când se apar alergiile de la insecte, diverse flori”, a precizat medicul Livia Mihalache, managerul Spitalului de Copii.

Alergia reprezintă o reacţie de hipersensibilitate dobândită a organismului unei persoane la contactul fie cu anumitesubstanţe alergene, care în mod normal sunt inofensive (păr, praf, polen, ciocolată, peşte, lapte), fie cu un produs medicamentos sau cu o anumită bacterie. Pot fi întâlnite reactii ale organismului dintre cele mai neaşteptate, dar cele mai frecvente reacţii alergice se produc la nivelul pielii, al mucoaselor şi al căilor respiratorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *