Negocieri pentru un spital privat la Darabani

Spitalul din Darabani, caruia i s-a sistat finantarea de la stat, ar putea functiona sub management privat. Primaria orasului se afla in negocieri cu o firma privata din Bucuresti care detine o clinica de pediatrie, respectiv Holding Doctor Filip SRL, condusa de neurochirurgul Constantin Filip. „Incercam o asociere prin participatiune”, a declarat Gheorghi Burlacu, primarul orasului.

Edilul a solicitat initial consilierilor judeteni redeschiderea spitalului din oras ca sectie a Spitalului Judetean, insa cererea a ramas fara raspuns din partea CJ.

In cazul in care negocierile se vor finaliza cu succes si cladirile spitalului vor fi concesionate societatii private, cel putin o perioada serviciile vor fi contra cost. Sistemul va fi functional in aceasta modalitate pana ce se va semna un contract cu Casa de Asigurari de Sanatate.

Incepand cu 1 aprilie, Ministerul Sanatatii a decis sistarea finantarii Spitalelor Darabani si Trusesti, dar si a Sanatoriului Guranda. Spitalul Trusesti va fi transformat in camin de batrani, iar sanatoriul a fost desfiintat.

Consilierii judeteni sunt in dilema acum cu restul spitalelor finantate de la bugetul de stat, deoarece PD-L vrea comasarea cu Spitalul Judetean, in timp ce opozitia sustine continuarea activitatii ca entitati independente. Un prim proiect ce viza comasarea a fost respins de majoritatea formata la nivelul CJ de consilierii USL.

Monitorul de Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *