Directorul RAR, inginerul Dumitru Monacu, lansează o carte de proză

monacu si carteaFostul director al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului şi actualul director al Registrului Auto Roman, Dumitru Monacu se lansează în scriitură. Volumul acestuia intitulat „Culegere de… soluţii” va fi lansat, miercuri 18 mai, orele 16,00, în Sala de marmură a Teatrului „Mihai Eminescu”. 

Iată ce scrie Constantin Iftimie despre primul volum al lui Dumitru Monacu:

Nu ştiu de ce mă aşteptam de la început să citesc nişte texte la care nota de bază să fi e umorul. Un umor jovial, nu satiră, care răstoarnă lumea pe dos. Cumva, aşteptările mele au fost confirmate. Descrierile lui sunt deseori scăldate de o uşoară briză caldă, în care regăsim umor, farmec al vieţii şi vitalitate. Acesta-i conţinutul vieţii, dacă nu trăite, atunci visate, pe care-l caută autorul acestei cărţi. Toate aceste presupoziţii l-au îndemnat, cred, să scrie. Şi atitudinea rebelă, dar şi confirmarea că se afl ă la mijlocul lumii, sentiment profund al celui împăcat. Faptul că şi-a luat în serios dorinţa de a scrie – iar scrisul reprezintă o aventură profund umană, care cere şi acţiune, dar şi contemplare – ne arată că a intrat hotărât pe unul din marile scenarii spirituale. Toni Monacu intră şi în seria descrisă de Marin Preda. Are în jur de 50 de ani, o experienţă bogată de viaţă şi o carieră de inginer cu multe succese. Aceste scrieri, însă, anunţă o schimbare. Va avea destulă energie şi entuziasm ca să meargă mai departe? Pe lângă bunul instinct, care îl aduce la masa de scris, un prozator are nevoie şi de o experienţă îndelungată a meşteşugului scrisului...”

One thought on “Directorul RAR, inginerul Dumitru Monacu, lansează o carte de proză

  1. Bravo, Dumitru Monacu!Nu sunt invitata, dar mi-ar placea sa particip la lansarea de carte.Daca nu voi putea participa, de unde imi pot procura volumul?
    Astfel de oameni fac cinste orasului Botosani si confirma inca odata, daca mai era nevoie, ca Botosaniul a lansat atatea personalitati si valori de care trebuie sa fim mandri!
    Stima!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *