Europa – casa noastră – la Şcoala nr. 12 Botoşani

„Cât câştigă în medie un cetăţean din Luxemburg în comparaţie cu un român?”; „Cum se măsoară gradul de avuţie/sărăcie în Europa şi în lume?”;  „Unde se află România în topul avuţiei/sărăciei europene?”; „Care sunt românii (botoşănenii)care au ajuns în poziţii fruntaşe la emisiunile de tipul  „Norvegienii au talent” sau „Englezii au talent”?; „ Ce surprize pot ascunde călătoriile ieftine cu avionul?”; „Ce reguli se aplică pentru fumat în Europa şi cum se respectă?”; „De ce se difuzează atât de puţine emisiuni educative interesante la televiziunile din România?”; „Cum putem să-i egalăm pe cetăţenii din alte state europene şi eventual să-i depăşim, în ceea ce priveşte respectul faţă de mediul înconjurător?”.

 Zeci de întrebări privind aspecte ale vieţii de zi cu zi în Europa şi în România au fost puse de elevii din clasele a III-a B, a IV-a A şi a VI-a B de la Şcoala nr. 12 Botoşani,  pe parcursul activităţii intitulată „Europa – casa noastră”. Activitatea a avut loc pe 10 mai – în cadrul  unui ciclu mai complex  de acţiuni organizate la Şcoala nr. 12 Botoşani pentru marcarea zilei de 9 Mai – Ziua Europei.

La întrebări au răspuns invitatul Radu Căjvăneanu, coordonator voluntar în cadrul Centrulului Europe Direct Botoşani, profesorii Maria Bodaş – director al şcolii, Gianina Drăguşanu, director adjunct, Eugenia Haluca, Elena Maxiniuc, Carmen Vrabie dar şi peste 15 copii. Mulţi elevi au dovedit cunoştinţe surprinzător de exacte despre realităţile europene, din experienţa personală  precum şi de la orele de clasă, participarea la diferite proiecte sau din  lecturi particulare.

Activitatea s-a prelungit cu entuziasm şi după limitele unei ore obişnuite, iar pădurea de mâini ridicate ale celor care mai aveau ceva de întrebat sau de comentat rămâne o dovadă de interes pentru astfel de acţiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *