În sezonul de vară, inevitabil ne confruntăm și cu perioade caniculare. Dacă iarna reușim să ne îmbrăcăm mai gros când ne este frig, vara însă e mai greu să combatem perioadele caniculare pentru că nu e suficient doar să dăm hainele jos de pe noi. Căldura este insuportabilă chiar și pentru cei ce iubesc vara și soarele.
Căldura ne scade randamentul, ne îngreunează activitățile cotidiene și nici somnul nu aduce alinare. Cu atât mai mult, dacă activitatea noastră se desfășoară în camere fără aer condiționat, situația devine și mai stresantă și sufocantă.
Pentru a face față provocării pentru supraviețuire în perioadele caniculare, trebuie să reușim să răcim camera în care stăm, locuim, muncim etc. Mai jos avem câteva sfaturi utile despre cum putem răci o cameră fără aer condiționat în perioadele caniculare.
Pe durata zilei, trageți draperiile. Este recomandat să folosiți draperii închise la culoare. Poate e ciudat, dar simplul faptă că blocați geamurile și căldura solară nu mai trece de draperii vă ajută să răcoriți camera. Practic blocați efectul de seră să vă încălzească respectiva cameră.
Noaptea este recomandat să mențineți ușile interioare și ferestrele larg deschise. Cum soarele a dispărut, noaptea vă puteți bucura de briza răcoroasă a nopții. Puteți deschide ușile și ferestrele noaptea pentru a permite aerului rece să circule liber din cameră în cameră. Este plăcută adierea, mai ales în nopțile în care plouă. Vă relaxați și vă bucurați de răcoare, poate chiar să testați cazinouri noi și să vă încercați norocul cu rotiri fara depunere 2022.
Dacă folosiți un ventilator, este recomandat să puneți gheață sau apă rece în fața acestuia. Se știe că ventilatorul nu răcește aerul, doar îl ventilează și lasă impresia de răcoare pe toată durata funcționării, însă gheața sau apa rece ajută la răcorirea atmosferei. Când faceți acest lucru, evident că este bine să închideți geamurile și ușile.
Se recomandă instalarea unui ventilator de tavan și setarea acestuia la viteza dorită. Există ventilatoare de tavan care, în funcție de poziționare palelor și modul de rotație, vă ajută să vă răciți camera vara și să o încălziți iarna.
Pentru a simți atmosfera mai răcoroasă, este indicat ca în nopțile caniculare să dormiți chiar pe podea. Puteți pune salteaua jos sau poate doar un cearșaf și astfel să reușiți să vă odihniți mai bine.
Pentru a menține temperatura scăzută în cameră sau în casă, în general, este indicat să schimbați becurile incandescente sau fluorescente cu becuri cu LED. Toate echipamentele electronice emană căldură, inclusiv becurile. Odată ce folosiți aceste echipamente, ar putea fi greu să păstrați o cameră răcoroasă în timpul zilei și noaptea. Acest lucru contribuie la temperatura crescută din cameră. Luminile LED, pe de altă parte, rămân reci. Ca bonus, sunt mai eficiente din punct de vedere energetic, astfel încât veți economisi la facturile de utilități.
În perioadele caniculare, este recomandat să vă hidratați mai mult, ceea ce ajută organismul să combată căldură și să vă simțiți mai bine și confortabil. Dacă sunteți deshidratați sau beți apă caldă, vă veți simți mai afectați de căldură. Inclusiv înainte de culcare se recomandă o hidratare suplimentară.
Pentru a învinge căldura caniculară, se recomandă și practicarea dușurilor cu apă rece sau de contrast, alternând apa caldă cu cea rece pe durata dușului. Astfel vă obișnuiți organismul să se adapteze mai bine la temperaturile ridicate de peste vară.
Sperăm ca informațiile noastre să vă fie utile în sezonul estival, să vă mențineți camera răcoroasă și voi să vă simțiți confortabili și relaxați.