Poliţia Animalelor: Eutanasierea nu se impunea. Este ilegală

Politia animalelorInspectorul Alexandra Floareş de la Poliţia Animalelor susţine că eutanasierea celor 230 de câini din padocurile Primăriei Botoşani este ilegală şi că nu se impunea. Aceasta a venit, joi, la Botoşani, pentru declanşarea unei anchete, dar şi pentru a depune o plângere împotriva medicului veterinar.

Câinii nu sufereau de o boală incurabilă, ci sufereau de jigodie, care este o boală perfect tratabilă. De jigodie suferă câinii de până la un an, ori aici sunt câini maturi. Medicul nu a solicitat nişte teste avizate la DSV sau la laboratoare specializate pentru a depista exact de ce boală suferă acestea. Eutanasierea nu se impunea în acest caz. Este ilegală şi din acest motiv am depus plângere„, a spus Floareş.

Poliţia animalelor a cerut şi suspendarea dreptului de liberă practică a medicului Cristian Pancu, care are contract cu Primăria şi care este considerat principalul vinovat de uciderea câinilor.

De asemenea, Poliţia animalelor susţine că viceprimarul Florin Ghiorghiţă „este în vizorul nostru pentru a fi anchetat„. Ea crede că decizia uciderii câinilor a fost luată pe motiv că municipalitatea nu a avut bani pentru a face tratamentul şi „probabil faptul de a face spaţiu pentru alţi câini, pentru că presiunea publică este foarte mare faţă de câinii de pe stradă„.

Specialiştii susţin că eutanasierea unui câine se face, potrivit legii, doar de medicul veterinar, prin injectare letală. Fiecare injescţie durează în medie zece minute, iar uciderea câinilor ar fi presupus să se facă în cel puţin 2.300 de minute, adică în câteva zile.

Oficialii Poliţiei animalelor susţin că în aceste cazuri ilegale de ucidere a câinilor „se acţionează fie noaptea, fie foarte repede”, „în condiţii foarte suspecte”.

Genocid nu pot să spun că a fost că este aplicabil la oameni, însă pot să spun că este ceva similar în cazul câinilor. Dacă există un termen, pe acela l-aş folosi„, a adăugat Floareş.

Poliţia animalelor a venit la Botoşani pentru a verifica parcursul documentelor care au stat la baza uciderii celor 230 de câini, încpând de la testele făcute de medicul veterinar şi la prognosticul care a stat la baza deciziei până la procesul verbal de utilizare a substanţelor cu care s-a făcut eutanasia.

3 thoughts on “Poliţia Animalelor: Eutanasierea nu se impunea. Este ilegală

  1. Doamna Inspector, ce a facut Politia animalelor pina acuma? Care sunt regulile de igiena a caror respectare ar trebui sa fie asigurata si prin garantia acestei Institutii Politia Animalelor? Daca le cunoasteti atunci va rog sa aveti decenta sa recunoasteti ca nici cele minime nu se respecta nicaieri in Romania, inclusiv la Botosani. In fiecare zi, pentru ca atat Institutia D-voastra cat si altele ce iau bani pentru a veghea la sanatatea publica nu si-au indeplinit atributiunile pentru care au fost infiintate. Asa ca ar trebui sa incetati cu atacuri la persoane care au decis sa inlature un focar de boala.

  2. Domnilor dragi , iubitori de animale(ador),daca tot iubiti asa mult patrupedele , in loc sa carati mancare zi de zi acolo stiind ca sunt in pericol si mai stiu eu ce , de ce nu v-ati creat padocul vostru , cred ca primaria va intelegea si nu va lua bani pentru adoptie,dar nu ,strangeti bani pentru caini de pe strada ,va mai opriti si pentru voi si acum vai catelu`.Acestia au fost caini fara stapana…Normal dupa 2 saptamani culcat, toti..
    goodbye

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *