Există îngeri printre oameni, iar botoșăneanca Simona Cărbunaru este, cu siguranță, unul dintre ei. Nu doar pentru că a ales să salveze vieți ca voluntar SMURD, ci pentru că mereu găsește un cuvânt de alinare pentru cei aflați în suferință, dulciuri pentru copii sau bani în propriul buzunar pentru pacienții care nu rămân internați în spital și nu au cu ce să-și plătească drumul spre casă. A învățat să salveze vieți în cele peste 300 de intervenții și alte misiuni la care a participat alături de pompierii botoșăneni. În misiunile de salvare a deprins nu doar tainele intervențiilor pe muchie de cuțit, ci și dragostea pentru semeni, precizează reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani.
Iată doar unul dintre cazurile în care Simona s-a implicat:
Abia venise de la un caz medical, că alarma a sunat din nou.
„ Pacienta de săptămână trecută trebuie să ajungă urgent la spital. Starea ei s-a agravat…„
Femeia îi aștepta resemnată pe pat. De când s-a îmbolnăvit, nu mai poate îngriji de cei doi copii și de casă. Soțul muncește cu ziua. Lipsurile sunt foarte mari. Cel mai mic dintre copii, nu se putea desprinde de patul mamei. Avea lacrimi în ochi.
– „Cum te cheamă?”
– „Mădălin”
– „Te rog, nu plânge!”, i-a spus Simona în timp ce îi ștergea lacrimile de pe obraz.
– „Mama se va întoarce repede acasă.”
– „Știu că mama e bolnavă și trebuie să meargă la spital…dar mie îmi este foame și nu este nimic de mâncare în casă.”
De această dată, Simona a lăcrimat.
– „Uite, 63 de lei. Atât am la mine. Roagă-l pe tatăl tău să meargă la magazin să vă cumpere ceva de mâncare. Mâine, promit că mă întorc”.
Impresionată de ceea ce a văzut și auzit, Simona a fost tăcută pe timpul misiunii. Când a ajuns în subunitate, nu și-a mai putut stăpâni lacrimile.
Veselă și comunicativă din fire, starea ei a atras imediat atenția colegilor.
– „Băieți, copiii aceia nu au ce mânca. Mâine dimineață vreau să merg să le duc mâncare, haine, încălțăminte, jucării.”
– „Venim și noi. După ce ieșim din tură, mergem la cumpărături.”
A doua zi, Simona împreună cu colegii s-au întors la Mădălin, încărcați cu de toate. De atunci, i-a tot vizitat.
Din 2018, de când a început să își dedice timpul pentru a-i ajuta pe cei aflați la nevoie, Simona este trup și suflet alături de colegii ei, pompierii botoșăneni, nu doar pe timpul misiunilor în care încadrează ambulanța SMURD, ci și la activitățile de informare și mai ales la numeroasele acțiuni umanitare.
Felicitări, Simona pentru efortul tău de a-ți ajuta semenii! Cinste ție!