O nouă decizie controversată a Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), instituție a statului care asigură implementarea tehnică și financiară a Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) și a preluat în totalitate derularea și monitorizarea Programului SAPARD. După ce a finanțat mai multe proiecte de construcție a unor pensiuni pentru familiile unor primari sau oameni cu poziție importantă în Botoșani, AFIR continuă să risipească banii publici europeni.
AFIR finanțează construcția unei pensiuni în localitatea Șupitca din comuna Coșula. Beneficiarul acestei investiții este societatea comercială Tradiții la Sava SRL, o firmă a cărei activitate este axată, potrivit Ministerului Finanțelor, pe cultivarea cerealelor.
Pensiunea agro-turistică va fi construită la Șupitca, un sat cu o populație de aproximativ 800 de locuitori, în care nu intră niciun un turist pe an și pentru care există probabilitatea foarte mică de a fi atractiv pentru turiști. Construcția acestei pensiuni la Șupitca are loc în condițiile în care AFIR nu a finanțat astfel de investiții în zone cu potențial turistic ridicat, precum Ipotești sau Vorona.
Tradiții la Sava SRL, administrata de Alexandru Ivănușcă, a avut, anul trecut, o cifră de afaceri de 679.000 de lei și un profit net de 280.000 de lei.
Pensiune cu fonduri europene construită de o firmă din Botoșani. Unde va fi amplasată!
Cata rautate in acest articol! O pensiune agro-turistica poate atrage clienti chiar daca nu e intr-o zona turistica!
Cateva motive pentru care se poate merge la aceasta pensiune:
– In curand se termina „Drumul Manastirilor”, se poate vizita Manastirea Cosula, Manastirea Vorona, Manastirea Sihastria Vorona.
– o locatie linistita departe de aglomeratia urbana
– un loc unde copii pot sa mai vada animale si pasari de curte, altfel vor crede ca gaina naste pui, calul este roz etc
– un loc unde se pot servi produse naturale din gospodaria proprie si unde ar putea exista un restaurant cu o bucatarie moldoveneasca.