Noul șef al ANAF vrea să își trimită proprii angajați la școală și ar vrea și o analiză care să arate câți inspectori sunt, de fapt, rude între ei.
„Nu cred că avem o asemenea statistică și, sincer să fiu, nici nu cred că este foarte relevantă o astfel de statistică. Mi-ați dat o idee. În Japonia este o tradiție ca în companii să lucreze bunici, părinți, copii, tocmai pentru a crea o fidelitate.
Se poate face orice analiză, pentru că funcționarii publici sunt prinși într-o bază de date și se pot face asemenea corelații să vezi ce grade de rudenie există”, a declarat Lucian Heiuș, într-un interviu acordat realizatorului emisiunii Income, Alex Vlădescu.
Președintele ANAF, Lucian Heiuș, a făcut public, vineri, salariul maxim al unui inspector din instituţia pe care o conduce.
Astfel, salariul maxim al unui inspector ANAF este 6.200 lei net, a declarat Heiuş, potrivit adevarul.ro.
„Acești oameni se duc și stabilesc rapoarte de inspecție și decizii de impunere poate de milioane de euro, luptându-se cu avocați foarte bine plătiți, dar care este normal”, a afirmat Lucian Heiuș.
Un asistent are 3.600 de lei net, iar un director ANAF câştigă 9.600 lei net.
Cel mai mic spor de condiţii vătămătoare plătit în luna martie a fost de 688 de lei, iar cele mai mari au fost de 1.938 lei – plătit secretarului general al ANAF, 1.862 lei – plătit secretarului general adjunct şi 1.448 lei pentru consilieri.
Sursa:antena3