Pacienţii internaţi în aceste zile la Spitalul Judetean de Urgenta Mavromati Botosani au parte de un meniu special cu prilejul sărbătorilor Pascale care este adaptat patologiilor pentru care se află internati, din care nu vor lipsi pasca cu branza de vaci, ouale roșii si friptura de pui.
Potrivit reprezentanților Spitalului Județean, este estimat un număr de circa 450 de pacienţi, respectiv 220 pacienti. – sediul central, 190 pacienti la sectile de Psihiatrie, 40 pacienti la sectile de boli . Infectioase, care vor petrece zilele de Paște în sectiile Spitalului Judetean şi aproximativ acelaşi număr de pacienţi şi pentru zilele următoare.
„Încercăm să aducem un strop de bucurie, un crampei din atmosfera Sarbatorilor Pascale tuturor pacientilor internati in spital care sunt departe de familie ,cu ocazia acestei sărbători ”. a declarat Doina Caba, managerul Spitalului Județean Botoșani.
In dimineața de Paște pacienţii care nu au afecţiuni care să necesite regim alimentar special, vor primi cascaval, sunca, masline și oua rosii dar si pasca cu branza de vaci.
La masa de prânz pacienţii care nu au recomandarea unei diete speciale, vor servi ciorba a la grec, piure de cartofi cu piept si pulpe de pui ,salata de sfecla rosie iar ca desert nu vor lipsi merele proaspete.
În a doua zi de Paște va fi servit tot un meniu special, care va include la micul dejun sunca presata, cascaval, ou rosu, masline, iar cei care țin regim vor primi unt, brânză telemea și ou roșu, pasca cu branza de vaci si portocala pentru cei cu diabet. Lamasa de pranz vor fi servite ciorbe si supe pe baza de legume, iar la felul II preparate din legume si orez cu piept si pulpa de pui iar la cina , preparate pe baza de lactate.