Aproape 400 de cadre didactice aşteptate la şedinţele publice de pretransfer şi restrângere de activitate

Aproximativ 400 de cadre didactice botoşănene vor participa în şedinţele publice la etapa de pretransfer şi restrângere de activitate, care vor avea loc pe 9 şi 10 mai. Acţiunea va avea loc în aula  Colegiului Naţional „A.T.Laurian”. Reprezentanţii sindicatelor locale din învăţământ vor participa la şedinţile publice în calitate de observatori.

Am cerut ca în prima zi să fie şedinţa pentru profesori, pentru că învăţători şi educatori care au studii ar vrea să treacă profesori. Este primul an când profesorul vrea să devină învăţător„, a precizat Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ Botoşani.

Cele mai afectate de restrângeri în viitorul an şcolar sunt posturile de ingineri şi cele de maiştri.

Există şi posibilitatea şomajului la aceste categorii. Dacă anul acesta nu i se poate rezolva restrângerea de activitate, el rămâne titularul sistemului un an şi i se va da posibilitatea de detaşare pe un post necalificat şi eventual la anul să aibă prioritate la un post, dacă apare. Posturile acestea de învăţământ tehnic şi maiştri sunt afectate într-o măsură mare, pentru că şi învăţământul profesional a fost gândit spre desfiinţare„, a mai spus Axinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *