Liviu Axinte, liderul LSI: Am cerut Inspectoratului Şcolar redistribuirea gradaţiilor de merit de la profesorii care se pensionează

Liderul LSI, Liviu Axinte
Liderul LSI, Liviu Axinte

Reprezentanţii Ligii Sindicatelor din Învăţământ Botoşani vor solicita redistribuirea gradaţiilor de merit de la profesorii care se pensionează începând cu luna septembrie. Liviu Axinte, liderul LSI Botoşani, a declarat că în cazul în care sunt cadre didactice beneficiare ale gradaţiilor de merit, dar care în toamnă se vor pensiona, acele gradaţii să fie redistribuite profesorilor în activitate.

Deci, dacă sunt cadre didactice care se vor pensiona, aveau gradaţii şi sunt în al doilea- al treilea an de gradaţii vom cere realocarea lor. În afara celor 177 de gradaţii de merit care se acordă anul acesta, probabil se vor mai găsi vreo 20. Am solicitat acest lucru Inspectoratului Şcolar şi se va face o verificare în acest sens„, a precizat Liviu Axinte.

Potrivit calendarului, până pe 6 mai vor trebui finalizate evaluările dosarelor. Urmează ca într-o şedinţă a Consiliului de Administraşie, care va avea loc săptămâna viitoare la nivelul IŞJ,  să aibă loc validarea dosarelor, după care pe 16 mai să se afişeze rezultatele.

Peste 300 de cadre didactice şi-au depus dosare în acest an pentru gradaţie de merit, printre care şi câţiva inspectori şcolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *