Profesorii botoşăneni ar putea să beneficieze de majorările salariale şi în luna mai

Liviu Axinte, liderul LSI Botosani
Liviu Axinte, liderul LSI Botosani

Cadrele didactice botoşănene vor avea parte de salarii majorate cu 33% şi pe o parte a lunii mai. Şi asta pentru că legea privind plafonarea salariilor cadrelor didactice a fost contestată de partidele din opoziţie la Curtea Constituţională. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ Botoşani a declarat că până ce Curtea Constituţională nu îşi va spune părerea asupra legalităţii acestei legi asumate de Guvern actul normativ nu se aplică. 

Sperăm să se reîntoarcă în Parlament această lege ca să fie corectată. Sunt şanse ca, Curtea Connstituţională să sesizeze că anumite aspecte nu sunt reale şi să o trimită spre Parlament, deşi mă îndoiesc de acest lucru. Aşteptăm cu interes să vedem decizia Curţii Constituţionale şi sperăm într-o amânare a intrării în vigoare, pentru a mai putea beneficia de majorările salariale„, a spus Axinte. 

Legea intră în vigoare la trei zile după publicarea în Monitorul Oficial. Ea a fost asumată de Guvern, după cazurile semnalate la Botoşani şi Suceava, când profesorii au primit salarii majorate cu 33% prin instanţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *