Locuri insuficiente în grădiniţele din Botoşani

gradinitaReprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că locurile puse la dispoziţie în grădiniţele din Botoşani, în anul şcolar următor, sunt insuficiente. Daniel Bucătaru, inspector şcolar în cadrul IŞJ, a declarat că la ora actuală există 700 de locuri în grădiniţe pentru grupa mică, respectiv copii de trei ani, iar din evidenţa statistică există în municipiu 1.230 de copii de 3 ani.

Asta înseamnă că locurile nu vor fi suficiente anul acesta. Dosarele de înscriere se depun la grădiniţe până pe data 10 iunie, urmând ca până pe data d 17 iunie părinţii să primească un răspuns din partea grădiniţei dacă a fost acceptat dosarul sau nu„, a spus Bucătaru.

Potrivit acestuia, situaţia este asemănătoare şi la nivelul judeţului. Daniel Bucătaru a dat drept exemplu municipiul Dorohoi, unde sunt 230 de locuri în grădiniţe şi în jur de 350 de copii de 3 ani.

Nici în municipiul Dorohoi nu există locuri suficiente în grădiniţe. Soluţia la care se apelează în fiecare an şi care nu este cea mai potrivită, dar este singura posibilă este mărirea copiilor în grupă. Dar asta, în condiţiile în care nu este afectată activitatea copiilor”, a adăugat Daniel Bucătaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *