Preşedintele CJ, Mihai Ţâbuleac: De acum înainte, suntem la mâna Ministerului Sănătăţii

Mihai Tibuleac, presedintele CJ
Mihai Tibuleac, presedintele CJ

Preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţîbuleac, a declarat după ce proiectul privind comasarea spitalelor a fost respins, că judeţul Botoşani se află la mâna Ministerului Sănătăţii în ceea ce priveşte clasificarea spitalelor şi finanţarea acestora. El spune că există riscul ca spitalele botoşănene să fie încadrate la cele mai scăzute categorii, respectiv categoria patru în cazul Spitalului Judeţean şi a Spitalului Dorohoi, iar celelalte să fie încadrate în ultima categorie, a cincea, existând chiar riscul, mai spune Ţâbuleac, să fie trecute pe lista neagră a unităţilor sanitare care nu vor beneficia de finanţare din fonduri publice.

Vom vedea ce o să aleagă pentru noi, la Bucureşti, ministrul Sănătăţii. Avem unităţi, precum cele de Obstetrică şi Ginecologie şi de Copii, care nici condiţiile pentru categoria a cincea nu le îndeplinesc. Riscă, în mod evident, pierderea finanţării„, a spus Mihai Ţâbuleac.

Spitalele din judeţ vor trebui să trimită până miercuri, 4 mai, fişele de autoevaluare a unităţilor către Direcţia de Sănătate Publică, în vederea încadrării acestora într-una din cele patru categorii de clasificare.

Managerul Spitalului Judeţean, medicul Ovidiu Mimor, a refuzat să facă vreun comentariu cu privire la decizia luată de consilierii judeţeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *