Consilierii judeţeni din USL vor doar ca Spitalul din Săveni şi Sanatoriul Podriga să treacă la Spitalul Judeţean

Consiliu JudeteanDispute în şedinţa extraordinară de la comasarea spitalelor din judeţ. Consilierii judeţeni ai PSD şi PNL şi-au exprimat încă o dată nemulţumirea vizavi de comasarea spitalelor propuse de Executivul Consiliului Judeţean şi s-au pronunţat doar pentru trecerea la Spitalul Judeţean al Spitalului din Săveni şi a Sanatoriului Podriga. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cătălina Lupaşcu, a precizat că instituţia competentă să clasifice spitalele este Direcţia de Sănătate Publică, respectiv Ministerul Sănătăţii şi nicidecum Consiliul Judeţean. Cătălina Lupaşcu a mai spus că, Consiliul Judeţean poate să îşi exprime poziţia doar după ce va fi făcută această clasificare de la centru. Mai mult, vicepreşedintele CJ a ţinut să mai precizeze că pentru trecerea Spitalului TBC la Spitalul Judeţean nu există un accept al Consiliului Local.

Această clasificare nu este bătută în cuie. Domnule preşedinte, îmi permit să vă întreb: Cum putem să votăm un astfel de proiect de hotărâre având în vedere că nu avem nimic de la Consiliul Local, ba mai mult, la ora actuală spitalele botoşănene se află într-o evaluare. Nu cred că noi suntem cei care astăzi putem decide acest lucru. Cei de la Direcţia de Sănătate Publică sunt singurii în măsură să decidă această clasificare„, a spus Cătălina Lupaşcu.

La poziţia luată de consilierii judeţeni ai PSD şi PNL, preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac, a precizat că, consilierii judeţeni care nu vor vota proiectul îşi vor asuma responsabilitatea în ceae ce priveşte viitorul sănătăţii botoşănene.

Mi-am făcut mulţi duşmani cu această măsură, dar vă rog să nu riscaţi interesele judeţului din nişte orgolii, fie ele de partid„, a spus Ţâbuleac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *