Spitalul de Psihiatrie şi Sanatoriul Podriga, propuse şi acestea să treacă la Spitalul Judeţean

Spitalul de Psihiatrie şi Sanatoriul din Podriga, propuse în proiectul de Hotărâre de Consiliu Judeţean să treacă la Spitalul Judeţean prin desfiinţare. Preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac, a declarat că măsurile luate sunt dure şi nepopularea, dar că această formulă are ca obiectiv obţinerea unor structuri organizatorice care să poată funcţiona mai bine şi să pună pe prim plan interesul de a îngriji bolnavii. Preşedintele CJ spune că s-a luat această decizie de ultimă oră pentru că Spitalul Judeţean nu poate funcţiona doar cu o secţie, iar la Sanatoriul Podriga nu sunt medici suficienţi pentru a putea funcţiona.

Dorim ca Spitalul Judeţean să se încadreze în categoria III, totuşi această unitate sanitară nu se încadrează în nicio categorie, în special în ceea ce priveşte prestarea unor specialităţi. De asemenea, nici celelalte spitale nu îndeplinesc cerinţele în totalitate. Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie şi Spitalul de Copii nu îndeplinesc două cerinţe. Dacă nu comasăm aceste spitale suportăm riscuri: în primul rând este posibnil ca Ministerul Sănătăţii să mai scoată o a doua listă neagră. A doua risc ca spitalul judeţean să fie încadrat în categoria cinci iar Spitalul Dorohoi în categoria patru. Există riscul ca pacienţii noştri să fie direcţionaţi către alte spitale din alte judeţe„, a precizat Mihai Ţâbuleac.

Acesta a spus în şedinţa extraordinară de marţi că această comasare se face în interesul pacienţilor şi nu pentru menţinerea scaunelor directorilor de spitale. În proiectul de hotărâre se mai propune trecerea Spitalului de Copii, a Maternităţii Botoşani, Spitalului Săveni şi Spitalului TBC la Săpitalul Judeţean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *